21 Ekim 2017 Cumartesi

MAHALLEMİZİN AYDINLIK YÜZLÜ MUHTARI, AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI, İlhami NALBANTOĞLU

MAHALLEMİZİN AYDINLIK YÜZLÜ MUHTARI
NURTEN İŞÇİ
Nurten İşçi
Ankara, Çankaya Güzeltepe Mahallesi Muhtarı, Nurten İşçi, doğma büyüme Ankaralı. Özel sektörden emekli oldu. Bir oğlu, iki erkek torunu, bir ablası var. Ülkede ve Dünyada yaşanan olayları takip eden, çevresine, insanlara, duyarlı, yürekli bir aydın kadın.
7 Haziran 2009 seçimlerinde,  Güzeltepe Mahallesi  eski Muhtarı, senelerdir yaptığı Muhtarlığı yine kazanıyor. Fakat karşı aday, bu Mahallede oturmuyor, taşındı diyerek İlçe Seçim Kuruluna şikayet ediyor ve seçim iptal ediliyor. 
Şikayet eden aday, yerine ben gelirim diye düşünüyor. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Türkiye genelinde, şaibe, şikayet, usule uygun olmayan seçimler yenileniyor. Bu nedenle karşı aday da seçilemiyor.
Nurten İşçi, bir gün Eski  Muhtardan tesadüfen yerleşim belgesi, yani eski adıyla ikametgah ilmuhaberi almaya gitmiş.  Hayırlı olsun dediğinde, çok sinirli bir şekilde;  “Ne hayırlısı kızım. Marketçi beni işimden etti. Burası benim evim gibiydi. Seçimler yenileniyor, ben bir daha muhtar olamıyorum, bu mahalleden taşındığım için” demiş. Biraz konuştuktan sonra, “Gel seni yapalım Muhtar, kadın olsun daha iyi olur.” sözü üzerine “Benim sorumluluklarım çok teşekkür ederim,  olamam.” demiş. 
O gün, aynı binada  oturan  İhtiyar Heyeti’nde olan bir komşusu; “Hanımefendi, siz çevrenize, insanlara çok duyarlısınız, gelin sizi Muhtar seçelim lütfen. Bir Kadın eli değsin mahallemize.” diye ısrar etmiş.  Ailesi de; “Hep söylerdin Çankaya Belediye Başkanı bir kadın olmalı, hatta ben olmalıyım, diye şaka yapardın, bak muhtar olacaksın gördün mü? Bizce de çok iyi olur.” diyince  ısrarlar karşısında kabul etmiş. 
14 gün süre varmış. Karar verir vermez hemen Kızılay’da bir kırtasiyeye gitmiş.. Bir resim vermiş, kendisi için, küçük bir broşür örneği, eski Muhtar adına da ayrılık teşekkür mektubu hazırlamış. Geriye bunların dağıtılması  kalmıştı. 
Tüm Mahalleyi, binaları, daireleri tek tek dolaşarak,  broşürünü, eski Muhtar adına da teşekkür yazısı ve seçmen kağıtlarını da ilave ederek Mahalle sakinlerine kendisini, abartmadan, vaatlerde bulunmadan tanıtmış. Muhtarlık seçimine gireceğini söylemiş. Muhtarlık için adımlarını hızla atmış, ailesi ona çok destek ve yardımcı olmuş.  Onlara çok şey borçlu olduğunu söylüyor. 
Yenilenen seçimde, eski Muhtarın karşı adayı yine seçime girmiş. Fakat Güzeltepeliler yıllar sonra bir Kadın Muhtarımız olsun demiş ve Nurten İşçi’yi  seçmişler. Adı gibi güzel bir Mahallenin Muhtarı olmaktan  onur duyduğunu söylüyor. 
2014 yerel seçimlerde tekrar seçilmiş. Seçim öncesi, yaşlı insanlara seçmen kağıtlarını götürdüğü gün, çok sevdiği ablasını kanserden kaybetmiş. Çok acılı bir süreç geçirmiş. “Zaten sen çalışmadan yapamazsın, devam et demiş.”  Onun çok etkisi olmuş 2. defa Muhtarlık kararında. 
2.Döneminde. Güzeltepe Mahallemizin değerli saygıdeğer insanlarına çok teşekkür ettiğini belirtiyor. “Özel ve güzel bir mahallemiz var. Ne mutlu bizlere.” diyor. 
Sözlerine, “Muhtarlığa Allah izin ve sağlık verdiği sürece devam ediyorum. Sevilmek, saygı duyulmak çok güzel duygular.  Sevgi, saygı, terbiye, görgü her işte hayatın temel taşları diye düşünüyorum.  Sorunları, istekleri en kısa sürede çözmek için mücadeleci bir muhtarım. Pes etmek bana göre değil.” 
Atamızın Türk Kadınlarına verdiği yüksek değerle, elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Böyle büyük ölümsüz Liderin Ülkesinde yaşamaktan gurur duymaktayım.  Çok çalışmak ve mücadele bizim karakterimiz. Çalıştıkça mutluyum, gururluyum. Güzeltepe Mahallesi sakinleriyle, esnafıyla, Büyük şehir ve Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, birim amirleri, Maliyecileri, Zabıtaları,  taksi durakları şoförleri, yoldaki simitçisi ile biz büyük bir Aileyiz.  Hayat; Allah tarafından kısa süreliğine verilmiş bir armağan. Arzum; elimden geldiğince, hatta daha da fazla bu armağanı gözüm gibi korumak, gözetmek ve güzelleştirmektir. Diye ekliyor.
Nurten İşçi, Türkiye' de ilk defa resmi web sitesi açıp  'Postanız Var' bölümüyle vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.
Başarı dileklerimizle… 
                             www.guzeltepemahallesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder