26 Temmuz 2017 Çarşamba

"AHLAT GAZETESİ" YIL: 24, SAYI: 201, AĞUSTOS-2017, AYLIK GAZETE "AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI YAYIN ORGANIDIR

AKSAV 21 YAŞINDA
AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI 1996 YILINDA ANKARA’DA KURULDU…
Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı’nın Kuruluş Kararı 27.03.1996 tarihli ve 22593 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. AKSAV kısa adı ile anılan Vakıf, kuruluşunu takiben  17 adet kitap yayımlayarak bir ilk’e imza attı. Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı, yurt içinde 16, yurtdışında 2 sergi açarak, kuruluş amacına yönelik olarak  Ahlat, Bitlis ve yörenin tanı amacıyla 18 sergi  açarak büyük bir hizmeti yerine getirdi.
Yüzüncü sayısını yüz sayfa,  iki yüzüncü sayısını otuz sayfa olarak iki  “özel sayı”nın yanı sıra, 201 inci sayısını yayımlayarak bir başka ilk’e imzasını attı. Gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerle, katılım sağladığı sempozyumlar, seminerler, akademik toplantılar, konferanslar ile Yöresinde başka hiçbir Sivil Toplum Kuruluşuna nasip olmayan bir başarıyı tek başına gerçekleştirdi.
Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı, Almanya’nın Berlin  Kentinde ve İran’ın Tebriz Kentinde gerçekleştirmiş olduğu sanatsal etkinliklerle Ahlat ve Bitlis adını uluslararası platformlara taşıyarak üstlenmiş olduğu misyonu başarı ile yerine getirmiştir. Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı, bundan böyle "Web Haber Portalı" ile de sizlerle olacak, daha hızlı, daha seri, daha doğru haberlerle sizi bilgilendirecek. 
ADRES: ahlat-aksav.blogspot.com.tr
DURUM
Değerli okuyucularımız,
Gazetemizin 200’üncü sayısı beklenenin çok üzerinde bir ilgi gördü, bu da bizim doğru yolda olduğumuz anlamında bizi yüreklendirdi. Okuyucularımız açık yüreklilikle bizden 100. Sayı ayarında bir gazete beklediklerini belirttiler. Bunu biz de çok arzu ediyorduk, ne var ki zaman darlığı sebebiyle bunu gerçekleştiremedik. Üzgünüz.
Değerli okuyucularımız,
Uzun bir süredir Gazetemizin İnternet Portalı saldırıya uğramış ve yayınımız kesilmişti. Bu açığı kapatmak için günlerdir uğraşıyor ve sizlere elektronik ortamda hizmet verebilmek için çaba gösteriyoruz. Bundan böyle daha zengin bir içerikle sizlerle olacak, istekleriniz, tercihleriniz doğrultusunda daha kapsamlı, daha ilginç konularda sizlere hizmet vereceğiz.
***
GAZİ’NİN KAĞNILARI
Bütün ömrüm boyunca inandım ve gördüm ki, her zaman ve her çeşit zor koşullar altında ATATÜRK’ün kağnıları onun buyruğunu zamanında yerine ulaştırırdı.
***
YENİ VALİMİZ SAYIN İSMAİL USTAOĞLU
Son bir yıldır Bayburt Valiliği görevini yürüten Sayın İsmail Ustaoğlu, 21.06.2017 tarihli  Valiler Kararnamesi ile  Bitlis Valiliği görevine atandı. Sayın Valimize hoş geldiniz diyor, Bitlis’te başarılı hizmetlere imza atmasını diliyoruz. Valilik deneyimi olan bir yönetici olarak Sayın Valimizin Bitlis’e atanmasını Bitlis adına şanslı bir durum olarak nitelendiriyoruz. Valimiz Sayın Ustaoğlu, 1968 Yılında Düzce'de doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve lise öğrenimini Düzce İmam Hatip Lisesinde tamamladıktan sonra 1988 Yılında girdiği üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı.
1992 Yılında aynı Fakülteden mezun oldu. 1994 Yılında Kütahya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. 1995 Yılında Kaymakam Adaylığı Stajı sırasında 8 ay süreyle İngiltere’de dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu. Valimiz Sayın Ustaoğlu, 1996 Yılında 6 ay süreyle Karabük-Eskipazar İlçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.
Daha sonra sırasıyla;  1997-2000, Rize-Hemşin Kaymakamı, 2000-2002 Van-Saray Kaymakamı, 2002-2005 Sivas-Hafik Kaymakamı, 2005-2006 Konya-Cihanbeyli Kaymakamı, 2006-2008 Bilecik-Osmaneli Kaymakamı, 2008-2009 İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı, 2009-2013 İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, 2013-2016 İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2016-2017 Bayburt Valiliği görevlerinde bulundu. 
Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu, evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir. 
Bitlis’te görev yapıp, Bitlis insanı ile kaynaşan ve Bitlis insanın gönlünde taht kuran, adını Bitlis Camiasında ölümsüzleştiren Valilerimiz olmuştur. Bunlara örnek olarak Vefa Poyraz, Abdullah Asım İğneciler,  Yılmaz Ergun, Mustafa Yıldırım, Asım Hacımustafaoğlu gibi marka olmuş isimleri gösterebiliriz. Yeni Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu’nun da Bitlis’in unutulmaz valileri arasında yer almasını ve başarılı olmasını yürekten diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder