29 Temmuz 2017 Cumartesi

AHLAT GAZETESİ’NİN 200. SAYISI

AHLAT GAZETESİ 24. YILINDA 200. SAYIYA ULAŞTI…
Ahlat Gazetesi, bundan tam 24 yıl önce 1 Ağustos 1993 tarihinde okuyucusuyla buluştu. İlk çıktığında “Üç Aylık” olarak planlanmıştı. 24×33 boyutlarında çıkan Ahlat Gazetesi 4 sayfadan oluşuyordu.
İlk sayının manşetinde Ahlat Kültür Vakfı’nın kuruluş haberi yer almıştı. Bu sayıda Vakfın Kuruluş Senedi de yayınlanmıştı.
Ahlat Gazetesi aradan geçen bu 24 yıllık süre içinde sayfa sayısını önce 8’e, sonra 16’ya, ardından 20’ye çıkardı. Şu anda elinizdeki sayı 32 sayfadan oluşmaktadır.
Ahlat Gazetesi, başta Ahlat ve Bitlis olmak üzere bölgemizin pek çok alanda sahip olduğu tarihi hazineyi, kültürel zenginliği, muhteşem doğal güzellikleri yurt kapsamında ve uluslararası platformda tanıtımını yapmak, dikkat ve ilgiyi buraya çekmek adına farkındalık yaratmak için bir misyonu üstlenmiş, 24 yıllık bu süre içinde önemli bir aşama kaydetmiştir. Öte yandan insanımızın sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm getirmiştir.
Ahlat Gazetesi, bu misyonunu bundan sonra da sürdürerek Ahlat’ın ve Bölgemizin hak ettiği ve uzun bir süredir mücadele ettiği Dünya Kültür Mirası Listesine girmek için çaba gösterecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder