7 Nisan 2020 Salı

AHLAT GAZETESİ 233. SAYI... AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI, İlhami NALBANTOĞLU


ÇAĞIN 'KIRAN'I
Dünyayı Dize Getiren Çağın Belası
DÜNYA İLK KEZ BÖYLE BİR KÜRESEL SALGINI YAŞIYOR…
  Geçmişte de salgın hastalıklar yaşanmış,  çoğunlukla bölgesel sınırlar içinde kalmış. İçinde bulunduğumuz global dünyada uluslararası ilişkiler o kadar yoğun yaşanıyor ki  bu  tür salgın olaylar doğal olarak bölgesel olmaktan çıkıp küresel bir hal alıyor.
      Yakın geçmişte benzer salgınlar henüz hafızalardan silinmedi. Ancak hiçbiri bu denli dünyayı kasıp kavurmamıştı. Bu kez bilim insanlarının dahi öngörmediği  bir hızla dünyadaki 170 ülkede on binlerin ölümüne neden oldu.
      Ülke olarak bu salgının sonuçları hakkında bu aşamada bir öngörüde bulunmak mümkün değil.
      Ancak, ülkemizi teğet geçip Avrupa’nın gelişmiş ülkelerindeki tahribatı, olayını ciddiyeti  ve boyutları konusunda bir fikir vermektedir.    
      Becerikli ve cevval bir Sağlık Bakanımızın olmasını bir şans olarak değerlendirmeliyiz. Salgın olayının başından beri periyodik olarak sorumluluğunun gereğini başarı ile yerine getirmiştir.  Bu uğurda gece gündüz demeden hizmet veren sağlık personeli ise destan yazmıştır adeta
      Salgının daha çok başındayız, toplumumuzun duyarlılığı, kuşkusuz sonucun olumlu gelişmesini belirleyecektir.
      Dileğimiz ve temennimiz, faturası çok ağır olacak bu belanın bir an evvel defedilmesi, Ülkemizin sağlık, huzur ve refaha  fazla hasar görmeden kavuşmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder